Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chitariști suedezi, care concertează pentru prima oară în Timișoara, José González se va afla, sâmbătă, 9 decembrie, pe scena cinematografului „Timiș”. Este primul concert al unui artist internațional la „Timiș”, iar accesul în sală este gratuit, pe bază de rezervare, locurile fiind deja epuizate, însă cei care doresc să fie prezenți la acest moment, își pot încerca șansa la Cinema, înainte de concert, fiind posibil ca nu toți spectatorii care au făcut rezervările să fie prezenți.
Pe lângă muzică, la „Timiș” va fi o premieră: primul show de stand-up comedy, în care vor urca pe scenă Toma Alexandru, Cristi Popesco și Sorin Pârcălab. Spectacolul de stand-up comedy are loc marți, 5 decembrie și este, de asemenea, sold out.
Duminică, după-amiază, de la ora 17, spectatorul prezent în sala „Timiș” poate călători, prin intermediul Marelui Ecran, pe care va fi proiectat filmul „Les Gardiennes de la planète” („Gardienii planetei”), în străfundurile oceanului, pentru a descoperi fascinanta viață a balenelor, ghidat de vocea lui Jean Dujardin. Proiecția este în avanpremieră, publicul având posibilitatea să vizioneze filmul cu mult înainte ca el să ruleze în alte cinematografe din țară.
Duminică seara, de la ora 19:30, este momentul pentru un nou film românesc, în prezența echipei. „Visul”, în regia lui Cătălin Saizescu, regizorul și actorii Georgiana Saizescu, Vlad Logigan, Adi Nartea, George Ivașcu și Mircea Drâmbăreanu fiind prezenți pentru dialog cu publicul.
Vineri, 8 decembrie, de la ora 19, printr-o nouă proiecție a filmului „Napoleon”, Cinema „Timiș” oferă posibilitatea celor care nu au vizionat noul film al lui Ridley Scott, să se întâlnească cu celebrul împărat francez, interpretat pe Marele Ecran de Joaquin Phoenix.
Cinema „Victoria” oferă liceenilor, miercuri, 6 decembrie, de la ora 16, la cineclubul Film After School, să vizioneze filmul „Pentru mine tu ești Ceaușescu” și să dialogheze cu regizorul Sebastian Mihăilescu și actorii Dan Hudici și Denis Duma și, în aceeași zi, dar de la ora 20:30, premiera documentarului „De ce scriu ăștia pe pereți?”, prin care Alin Boeru pătrunde în culisele fenomenului graffiti și street art din România. Atât regizorul, cât și producătorul Robert Obert și street artistul timișorean Lux vor fi în sală pentru dialog cu publicul.
Vineri, 8 decembrie, seara, de la ora 18, Cinema „Victoria” propune publicului vizionarea, cu mult înainte de lansarea în România, filmului „Drafoste la foc mic”, în cadrul European Cinema Night. Seara este organizată în parteneriat cu Europa Cinemas și Creative Europe, iar filmul propus spre vizionare este o dramă în care printre actori care joacă pe Marele Ecran sunt Juliette Binoche și Benoît Magimel, la finalul filmului existând din nou posibilitatea unui dialoc cu chef Ioan Bebeșelea, bucătăreasa Noemi Hugel și Szövérdfi-Szép Zoltán, fondatorul „Rovinhud”.
Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 16, în cadrul proiecției „Timișoara. Harta secretă”, publicul poate viziona două episoade ale proiectului realizat de Universitatea de Vest și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, care explorează locuri, oameni și istorii neștiute ale orașului, „Cafeină pe Bega”, povestea cafenelelor din oraș și a lui Francesco Illy, inventatorul espressorului, și „Cetatea dulce”, dedicat istoriei cofetarilor timișoreni. La final se va intra în dialog cu Adriana Babeți și invitații săi, biletele în sala cinematografului fiind deja epuizate, dar… .
Duminică, 10 decembrie, de la ora 16, prin intermediul documentarului „Invizibil #portret de artivist”, spectatorul este invitat să descopere „invizibilii” din societate, de la persoane cu dizabilități, la romi sau la migranți, până la artiștii care luptă împotriva discriminării.
După încheierea vizionării, publicul va avea posibilitatea să intre în dialog cu echipa proiectului și, în acest dialog să fie însoțit de o expoziție de portrete în foaierul cinematografului.
Istoria recentă a Timișoarei este readusă în prim-plan, duminică, 10 decembrie, de la ora 18, prin intermediul documentarului realizat în anul 1990, primul despre Revoluția de la Timișoara, „Timișoara: Decembrie 1989”, de Ovidiu Bose Paştina. Proiecția va fi urmată de o dezbatere cu tema „Decembrie ‘89: drumul spre Europa”.
Pe Marele Ecran al cinematografului „Victoria”, pentru mari și mici, se va proiecta, sâmbătă, de la ora 20, în premieră, filmul „Umbra lui Caravaggio”, cu Riccardo Scamarcio și Isabelle Huppert, despre pictorul clarobscurului, italianul Michelangelo Merisi da Caravaggio, iar duminică, premiera „Marea migrație”.
Aventurile vieții vor fi prezente pe Marele Ecran al cinematografului „Victoria”, în proiecția filmelor, „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”, miercuri, 6 decembrie, de la ora 18:30, „Castelul crăiței”, joi, 7 decembrie, de la ora 18:30 și, tot joi, dar de la ora 20:30, în „Frunze căzătoare”.