Sâmbătă dimineața, în jurul orei 5, Dunărea a atins nivelul maxim în capitala Ungariei: 830 cm. Cheiul inferior este sub apă de joi după-amiază. La ora actuală (duminică dimineața), nivelul apei a mai scăzut până la 795 cm, potrivit index.hu.Vârful Dunării a creat o atmosferă rară pe promenada din Budapesta: pe lângă turiști, au fost și budapestani care s-au bucurat de vremea plăcută cu un pahar de vin, în timp ce alții au fost curioși de starea actuală a tronsonului inundat.
Autoritățile maghiare au închis circulația pe mai multe drumuri, după ce apele au ieșit din matcă. Aproape 6.000 de salvatori și militari au fost mobilizați pentru construcția de baraje, care să împiedice înaintarea apelor. Capitala ungară este bine protejată în ceea ce privește zonele rezidențiale, sute de mii de saci cu nisip apărând casele. Dar în unele periferii și localități din apropiere de Budapesta există mai multe zone inundate.
Potrivit Apelor Române, se estimează că viitura de pe Dunăre va intra în România în jurul datelor de 28-29 septembrie și va atinge valori de până la 9000 mc/s.
Sâmbătă, debitul maxim al Dunării a fost de 8200 mc/s la Budapesta. „În aceste condiții, conform informațiilor suplimentare primite de la colegii din Serbia, atenuarea viiturii în zonele natural inundabile, în amonte de Bogojevo, va fi mult mai mare decât în condițiile anterioare, ceea ce va determina debite maxime semnificativ mai mici la intrarea în țară (secțiunea Baziaş)”, transmite instituția Apelor Române.