Județul Caraș-Severin are cale liberă pentru a face treabă în stațiune, planul fiind ca apa termală să ajungă peste tot, în primul rând la toate pensiunile.
„Dar ambiția noastră este să reducem prețul la jumătate din ceea ce este astăzi. Chiar dacă va trebui, pentru asta, să investim 10 milioane de lei pe care îi avem disponibili în excedent, în afară de cei de la drumuri.“, mărturisește șeful județului. Ideea pleacă de la faptul că, obligatoriu, trebuie dați 2 lei pe metrul cub ca redevență, bani din care 20% ajung la bugetul central, restul de 80% rămânând în județ: 45% la primărie, 35% la județ. Și cu cât volumul de apă este mai mare, cu atât prețul va fi mai mic.
„După ce vom avea licența încredințată, vom vedea cât costă un studiu de fezabilitate pentru a renova, a moderniza, a decolmata absolut toate izvoarele și a face o lucrare așa cum Herculanele trebuia s-o aibă de acum 30 de ani, a explicat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean. Deci vrem să facem o rețea nouă de distribuire, unde să intre toate pensiunile, și dacă rămâne excedent de apă – de ce nu? – să dăm poate și la încălzire.“
Șeful județului a explicat că procedura a devenit un pic greoaie pentru că și cei de la Herculane și-au dorit să administreze apele, dorință respinsă de consilierii județeni întrucât CJ făcuse deja demersurile legale pentru obținerea licenței: „Am scos anumite avize de la apă, de la cultură, și a rămas chestiunea cu plata, undeva la 60.000 de lei. Acum avem cale liberă și depinde numai de noi! În paralel, am și discutat să facem un studiu să vedem și cine ne poate oferta în studiul de fezabilitate tot ceea ce este nevoie acolo, conform tuturor normelor, în așa fel încât să distribuim apa peste tot.“