Discutând despre ce s-a construit sau se va construi în Caraș-Severin, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a explicat că, la Reșița,spre deosebire de alte județe mai bănoase decât Caraș-Severin, unde s-au ridicat spitale în 3 decenii există toate șansele ca noul Spital Județean să se construiască în mai puțin de 10 ani.
„Alte județe puternice financiar, dau doar exemplul județului Timiș, unde există un spital județean construit, început acum 30 de ani, a declarat Dunca. A-l face în 10 ani de când ți-a venit ideea, până când faci proiectarea, până când îndeplinești tot ca să treci prin toate furcile caudine ale tuturor aprobărilor, a trece 10 ani de la vis la realitate nu este un timp exagerat! Noi vom face mai repede. Am făcut pașii care țineau de noi foarte repede. Noi în doi ani și jumătate de când ne-am hotărât am avut autorizația de construire semnată, cu absolut toate problemele pe care alții le depășesc de abia după 10 ani: PUZ, aviz de mediu, teren etc. Și noi stăm de 1 an de zile doar să obținem finanțarea. Ori această finanțare nu mai depinde de noi, depinde de toate forțele politice ale țării. Țara are – și politicienii de la București, indiferent de culoarea politică, au – o obligație elementară față de cetățenii acestui județ: să vină și să pună osul! Să vină și să nu încerce să găsească căile de a întârzia. Acesta este apelul meu. După 9 iunie, se vor liniști lucrurile, politicienii vor înțelege care este dorința cetățeanului și sunt obligați să o respecte. Dacă aici nu se vor respecta oamenii politici între ei, înseamnă că nu există respectul față de cetățean.“
Șeful județului a precizat că, dacă în 2020, sloganul său era „Dezvoltăm Caraș-Severinul“, acum acesta este „Continuăm să construim Caraș-Severinul“, indiferent de obstacolele care sunt puse.
„Ăsta este sloganul și am făcut foarte mult, pentru că între timp am identificat alte nevoi, alte direcții, ne-am focusat, avem foarte multe licitații în desfășurare, avem foarte multe proiecte care sunt semnate, avem foarte multe proiecte grele care stau să înceapă. Și vreau să fac o remarcă vizavi de anumite afirmații ale unora că <<iată, nu este făcut nimic>>. Asta o spun oamenii care nu înțeleg ce înseamnă să faci, oamenii care nu au pătruns în esență, care nu știu ce înseamnă și cât durează maturitatea unui proiect, nu știu ce trebuie pentru a construi un spital județean. (…) Oamenii au înțeles, au văzut toate scandalurile, sunt sătui și au hotărât din nou. Deci dacă vor vota, fie într-o parte, fie în alta, cei care pierd trebuie să respecte dorința poporului. Este obligatoriu și pentru asta nu renunț, doar dacă poporul mă trimite acasă. Dacă nu mă trimite acasă, să nu se aștepte nimeni să renunțăm la luptă. Eu nu voi renunța. Avem oameni puternici lângă noi, avem reprezentanți care ne fac cinste, avem consilieri noi care n-au visat niciodată că vor intra pe linia politică. Am zis că trebuie să intre oameni noi, că trebuie să aducă viziunile și dorințele cetățenilor, comunităților care îi susțin din spate, și pentru asta trebuie să-i respectăm. Dacă poporul va înțelege că este obligatoriu acum să se hotărască, astăzi, în 9 iunie noi putem să ne alegem soarta. Rămânem cu trecutul sau ne uităm înainte, indiferent ce pietre de moară cărăm după noi!“, a concluzionat Romeo Dunca.