Energia electrică furnizată de aceste panouri va acoperi, într-o primă fază, o parte a consumului celor trei clădiri, contribuind la diminuarea unor costuri de exploatare. Pasul de la „dependență redusă“ la „independență“ va fi făcut odată cu darea în exploatare a viitorului parc fotovoltaic al Reșiței. Acesta va fi amplasat pe o suprafață de teren extravilan de 30 ha din apropierea Inspectoratului Județean de Jandarmi, va avea o putere instalată de 8,58 MW, cele 12.711 panouri de 675W urmând să producă circa 10.800 MWh/an. Energia electrică produsă de acesta va acoperi nu doar consumul transportului local (tramvaie și autobuze electrice), ci și cel al sistemului de iluminat interior și perimetral, al sediilor administrative locale, al instituțiilor publice și de învățământ din Reșița.
„Reducem dependența de rețeaua națională de electricitate folosind energia solară! În cadrul proiectului,,Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în Municipiul Reșița”au fost instalate 356 de panouri fotovoltaice pe hala depoului din Govândari și pe clădirile terminalelor intermodale din Muncitoresc. Aceste panouri vor produce în total 135 kw, câte 50 kw pe fiecare terminal din Muncitoresc și 35 kW pe depoul din Govândari.“, informează un comunicat al Primăriei.
Contractul cu o valoare estimată de 44,7 mil. lei privind serviciile de elaborare a documentațiilor tehnico-economice etapa PAC, PTE și detalii de execuție a fost lansat în licitație pe SEAP și are ca termen de depunere a ofertelor data de 17 iunie