Expoziția este dominată de pictură, tablourile unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați pictori timișoreni, Mihai Teodor Olteanu, aducând în atenția privitorului câteva din temele preferate de consacratul artist, peisaje, îngeri sau flori, fiecare cu mesajul și taina lui.
Invitații maestrului Mihai Teodor Olteanu sunt Remus Irimescu, Ciprian Surulescu și Molnár Géza, sculptori bănățeni, a căror creații artristice sunt apreciate și cunoscute în această parte de țară. Din motive obiective, momentan sculpturile artistului Molnár Géza nu se află în expoziție, urmând să fie aduse aici până la încheierea acesteia, artistul nefiind nici el prezent la eveniment, însă creațiile artistice ale celorlalți doi sculptori, Remus Irimescu, Ciprian Surulescu, împodobesc, în sincron cu operele lui Mihai Teodor Olteanu, minunata galerie a Bastionului timișorean.
La vernisajul expoziției, cuvântul introductiv a fost rostit de Ruxandra Adam, consilier superior, din partea Consiliul Județean Timiș, gazda Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, după care, Mihai Teodor Olteanu a prezentat creația artistică a celor doi invitați, neuitându-l, în cuvântul rostit, pe distinsul profesor, estetician și critic de artă Deliu Petroiu, unul din „îngerii” artei timișorene, de la a cărui trecere întru eternitate s-au comemorat 16 ani, joi, 18 aprilie 2024.
Referindu-se la creația artistică a sculptorului Ciprian Surulescu, maestrul Mihai Olteanu a spus că artistul „folosește niște motive aproape metafizice în sculptura lui, în toate temele lui. El tatuează în lemn niște figuri de îngeri, niște figuri de demoni, niște figuri care nu știi dacă se întâlnesc sau se despart. Sculptura lui figurativă nu înseamnă că-i o sculptură a locului bine cunoscut sau foarte cunoscut, nu-nseamnă că-n figurativ nu te poți ascunde în spatele unei taine, pentru că nu există lucrare de artă fără taină”, după care a trecut la prezentarea profesorului Remus Irimescu, despre care a spus că „ne prezintă niște lucrări finisate sau definitivate, într-un alt material decât lemnul. Sculptura lui Remus Irimescu aș putea spune că este abstractă, dar de-o concretețe mult mai mult decât orice sculptură figurativă, Concretețea sculpturii lui o dă sentimentul, o dă fluxul care ți-l transmite înaintea privirii și după privire”.
Sculptorul Ciprian Surulescu a terminat cursurile de sculptură în lemn, piatră și gips la Școala de Arte Timișoara, are în portofoliu mai multe participări la expoziții de grup, lucrează în lemn și rădăcini de nuc, stejar, tei sau tuia.
Maestrul Remus Irimescu a urmat studii la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Arte Plastice, specializarea Sculptură, este cunoscut pentru sculpturile abstracte din lemn, bronz și piatră marcate de simboluri geometrice. Artistul a avut mai multe expoziții personale și de grup în Germania, Franța, Belgia, Țările de Jos, Ungaria și România și a participat la saloane de artă naționale și internaționale, târguri de artă, simpozioane și tabere de artă. Printre operele sale care împodobesc cu măreție Timișoara, se află bustul voievodului Iancu de Hunedoara, amplasat pe Aleea Personalităţilor din Parcul Central.
În expoziția inaugurată la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, „Întâlnirea cu Îngerii”, s-a aflat și catalogul „Întâlnirea cu îngerul”, catalog semnat Teodor Mihai Olteanu, prezentat în premieră la Lugoj, la Casa „Brediceanu”, cu prilejul inaugurării expoziției „Întâlnirea cu îngerul”, în luna martie din acest an.