Asociația Grup de Acțiune Locală (G.A.L.) „Urban Cetate” Deva a obținut o finanțare nerambursabilă de peste 200.000 de lei pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală în Municipiul Deva, contractul de finanțare fiind semnat vineri, 24 noiembrie 2023.
Obiectul contractului îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială, pentru implementarea proiectului cod SMIS: 301613 „Strategia de Dezvoltare Locală în Municipiul Deva”.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 205.255 lei (inclusiv TVA), dintre care, 95% reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată din Fondul Social European Plus (FSE+), 5% reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.
Scopul proiectului se referă la crearea premiselor pentru lărgirea accesului egal și în timp util la servicii de calitate, sustenabile și la prețuri accesibile, inclusiv servicii care promovează accesul la locuințe și asistență medicală, promovarea accesului la protecție socială, acordând o atenție deosebită copiilor și grupurilor defavorizate; îmbunătățirea accesibilității, în special pentru persoanele cu dizabilități, precum și a eficacității și rezilienței sistemelor de sănătate și a serviciilor de îngrijire pe termen lung.
Asociația G.A.L. „Urban Cetate” Deva este o organizație neguvernamentală, ai cărei membri fondatori sunt U.A.T. Municipiul Deva, Direcția de Asistență Socială Deva, S.C. „Interlog Com” S.R.L. și Fundația „Mara”, constituirea și statutul asociației fiind aprobate de Consiliul Local Deva, prin Hotărârea nr. 200/2022.
G.A.L. „Urban Cetate” Deva are ca scop sprijinirea dezvoltării comunității locale prin promovarea parteneriatului public-privat pentru soluționarea unor probleme comune, dar și prin elaborarea și implementarea de proiecte finanțate în special din fonduri externe nerambursabile.
Principalele obiective ale organizației sunt, dezvoltarea economică a municipiului Deva, îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor orașului, prin implementarea unor investiții finanțate din fonduri externe nerambursabile, îmbunătățirea imaginii publice a zonelor marginalizate, prin identificarea și reducerea problemelor privind infrastructura, condițiile de locuire, educația și statutul ocupațional al adulților, veniturile și cheltuielile gospodăriilor, educația copiilor, accesul la servicii publice etc..