Corviniştii s-au impus şi în cel de-al doilea amical al stagiului de pregătire din Turcia. Echipa lui Florin Maxim a depăşit, astăzi, cu 2-0 (1-0), FC Rustavi – din Liga a doua georgiană – graţie golurilor reuşite de Mitran şi Lupu. Este al cincilea succes la rând în testele de verificare din această perioadă.
Primele 45 de minute ale testului de astăzi au aparținut, aproape în totalitate, echipei noastre. Deși au intrat mai greu în meci, corviniștii au „punctat” printr-o prezenţă consistentă în jumătatea adversă şi după o succesiune de lovituri de la colţul terenului, au avut trei şanse de a marca, prin Adrian Nicoale, Lupu şi Pop – cel din urmă lovind bara, cu o lovitură de cap, mingea ricoşată fiind apoi trimisă peste poartă de Lupu, din doar câţiva metri. Insistenţele au dat roade însă în minutul 29, când Blaga a trimis o degajare lungă, un fundaş adversar a trecut pe sub minge, iar Mitran a profitat şi a înscris din postură de „unu la unu” cu portarul gruzinilor. La scurt timp, Bradu a avut şansa lui 2-0, dar a trimis, cu capul, peste, din centrul careului – o centrare venită de la Iacob, pentru ca până la pauză şi Sebastian Ion să se mai înscrie pe „lista” celor care puteau majora diferenţa, „Elektra” trimiţând însă prea moale, din zece metri.
În actul secund, alb-albaştrii au făcut exact ceea ce nu reuşiseră în primele minute ale întâlnirii: au început tare şi „sus”, astfel că la scurt timp de la reluare au şi făcut 2-0, prin Lupu. „Şeptarul” nostru a urmărit bine un şut puternic al lui Hergheligiu, respins în lateral de portar, şi a trimis în plasă. Suficient cât Florin Maxim să opereze mai multe modificări în minutele ce au urmat, astfel că ocaziile la poarta grupării georgiene s-au mai rărit. Acelaşi Hergheligiu a reluat, plasat, din alergare, pe lângă poartă, o minge venită din dreapta de la Pop, pentru ca în minutele de final, Coman să mai pericliteze poarta adversă, asta în condiţiile în care „activitatea” la buturile opuse a fost una timidă, cu doar două „şarje” ale celor de la Rustavi, în minutele de final. S-a încheiat 2-0, al cincilea succes consecutiv în amicalele iernii, iar corviniştii se apropie, treptat, de finele cantonamentului din sudul Turciei. Nu înainte de a mai intra pe teren, o dată, pe 12 februarie, împotriva celor de la FK Andijon, grupare de primă ligă din Uzbekistan.
„Un nou meci bun, în faţa unui adversar destul de arţăgos. Ţinând cont că am început cu o linie de fund schimbată faţă de prima partidă, chiar ne-am descurcat bine. Nu le-am dat foarte multe şanse să se exprime, am făcut pressing cât am rezistat fizic, dar, din nou, mi-aş fi dorit să mai fructificăm din ocaziile avute. Mai ales în prima repriză, când am avut şi faze fixe multe şi ocazii unu la unu… acum, la fel de adevărat e că, putem să punem pe seama oboselii astfel de execuţii mai puţin reuşite, sau lipsa de luciditate, dar poate vin golurile în meciurile oficiale, nu?! Chiar dacă mă repet şi probabil devin obositor, sunt foarte mulţumit de cum răspund băieţii, nu am ce să le spun. Mai avem un amical, cu un adversar de primă ligă, mă interesează să ieşim cu bine din el şi să terminăm, implicit, bine acest cantonament, pentru a ne pregăti cum se cuvine pentru meciul cu CSM Slatina”, a declarat antrenorul, Florin Maxim.
Tehnicianul corviniştilor a ţinut să clarifice şi situaţia medicală pe care o traversează Alexandru Neacşa, cel care nu a bifat niciun minut în amicalele de iernii. „Alex e bine, ultimele două sesiuni de antrenament le-a dus foarte bine, a avut acea inflamaţie la tendon, e o accidentare destul de păcătoasă, pentru că ai impresia că eşti bine, dar după efort e posibil să ai probleme. Tocmai de aceea, nu am riscat, în ciuda faptului că terenurile aici arată bine, vrem ca el să fie bine pentru meciurile oficiale”, a completat Maxim.
FC Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga (63, Roman) – Iacob (46, Manolache), Pop (83, Răducanu), A. Nicolae (70, Lică), S. Ion (63, Mitran) – Lupu (63, Câmpan), Bradu (46, Coman), Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (46, Hrezdac), Mitran (46, Velisar) – Hergheligiu (83, Predică).