autori: Cosmin LIUBA, Bianca CIOBANU
ISHO este un ansamblu rezidențial din Timișoara cu o arhitectură contemporană. Prima clădire de apartamente din această zonă a fost livrată în anul 2020. ISHO are, în total, 1.200 de apartamente. Prețul unui apartament variază în funcție de suprafață și de numărul de camere. Astfel, un apartament cu o suprafață de 56 m2 utili cu două camere și terasă de 5 m2 ajunge la un preț de 150.000 de euro plus TVA, pe când un apartament de 203 m2 utili cu 6 camere și terasă de 42 m2 poate ajunge la un preț de 650.000 de euro plus TVA.
„Boxele, inundate de cinci ori”
„Boxele au fost inundate de cel puțin cinci ori până acum! Motivele au fost: proiectare deficitară a scurgerii de la apele pluviale (după vreo 4-5 inundații, această problemă se pare că a fost rezolvată oarecum); probleme tehnice cu senzorul plutitor al unui rezervor din camera tehnică din zona boxelor. Acest senzor nu pare să fie compatibil cu modul în care este ranforsat acel rezervor și teama de noi inundații rămâne încă, din păcate.
Acele numeroase inundații au dus la deteriorarea multor lucruri depozitate în boxele noastre și la apariția de mucegai și miros de care am scăpat foarte greu”, a declarat un proprietar din zona Parkside D.
„Pot înțelege fiecare cuvânt rostit de vecini”
„Antifonarea la pereții dintre apartamente este îndoielnică în majoritatea cazurilor din bloc. Este regretabil să observ că nu avem pic de intimitate și fără să vreau, pot înțelege fiecare cuvânt rostit de vecina de lângă mine, deci vă puteți da seama cât de slabă este izolarea fonică, dacă pot să înțeleg orice vorbește. Fără să vreau, știu când se pune la somn, aud când stinge lumina, când își pune telefonul la încărcat, când se trezește, aud alarma, când face sex, când aspiră sau când se uită la un film”, afirmă același proprietar din zona Parkside D
„Avem sirene de la Pompieri, Poliție și ambulanțe și ziua, și noaptea”
„Izolația fonică la exterior este, de asemenea, destul de slabă și acest lucru este regretabil, ținând cont de poziția noastră dintre Detașamentul de Pompieri Numărul 1 de pe Strada Înfrățirii și sediul Poliției de pe Take Ionescu. Deci avem sirene de la Pompieri, Poliție și ambulanțe și ziua, și noaptea”, susține proprietarul, nemulțumit.
Avem zidăria exterioară din BCA de 20 de centimetri, așa scrie în manual, producătorul menționează că la pereții exteriori, BCA-ul trebuie să fie între 25 și 50 de centimetri. Bineînțeles, evident, lipsa respectării specificațiilor producătorului duce la o mult mai mare poluare fonică și la pierderi de căldură mai mari.
Înainte să cumpăr, când am citit specificațiile tehnice în care era menționat «Tâmplărie din aluminiu, Schuco, Rayners sau similar, cu geam stratificat cu izolare termică și fonică ridicată», mă așteptam și la niște termopane care să izoleze mai bine fonic, dar n-a fost să fie, din cauza cost saving-ului. Administrația Dhamany ia măsuri în limita în care pot și ei. Ei depind și de ce a lăsat în urmă dezvoltatorul și de cât mai e dispus acesta să remedieze, dar președintele Asociației de Proprietari este și angajat ISHO”, a declarat un proprietar din zona Parkside D.
„Am vecini la care le intră frigul, le bate vântul…”
„În primul rând vreau să îți spun că eu sunt dintre cei mulțumiți de achiziția pe care am făcut-o, iar ca și la orice alt cumpărător, mulțumirile cu nemulțumirile au o balanță. Cum am spus, sunt mulțumit, dar asta nu înseamnă că nu sunt lucruri pe care nu le pot remarca. Foarte pe scurt, sunt mulțumit în primul rând de locația în care se află, proiectul este unul interesant, spectaculos, nu aș spune că este unic în țară, dar unic în Timișoara cu siguranță, pentru că este creat ca și o zonă, nu doar un bloc, zona include magazine, centre de spa, bazin, zona de office, parcări subterane. În contrast cu alte proiecte pe care le-am mai văzut, la suprafață, cu excepția unor zone, nu există zonă de parcare, cu excepția parcării de la Mega Image, în rest totul e subteran, tot ce e deasupra e parc, zonă pietonală, se lucrează la un parc care va umple spațiul dintre blocuri.
Când vine vorba de aspectele negative, clădirea este construită de români, cu firme mai mult sau mai puțin românești, dar calitatea din România este cea care este. Dacă aș putea să fiu indulgent cu acest lucru, cu altele nu pot, respectiv când au montat geamurile, eu am avut noroc ca la apartamentul meu să fie montate binișor. La un moment dat am crezut că nu am izolație, că se auzea prin geam de credeai că e deschis, deși era închis, dar am învățat să reglez și e OK, însă am vecini la care am mai fost și se plângeau că le intră frigul, că le bate vântul… Am fost eu să văd, care nu sunt de meseria asta, mi-am dat seama că ceva e stricat, efectiv la macaraua de închidere a geamului, nu lucrau niște piese care trebuiau să închidă, ceea ce e trist. Când au venit să îi repare geamul, a umblat puțin la el și a spus că l-au reparat, după care i-am arătat că nu reparase nimic, nu își dăduse seama ce este stricat, ca ulterior să îi schimbe macaraua și nu era o firmă de 3 lei aia cu termopanele”, ne-a declarat un alt proprietar din zona Parkside D.
„Dacă stă unul pe hol, îmi înțelege orice cuvânt”
„Într-o clădire unde au mai făcut cost saving, au fost luate și decizii mai proaste, cum ar veni ușile de la intrare nu sunt deloc reușite, iar acestea sunt montate în tot complexul, nu știu cine le-a băgat în cap să pună așa ceva. Ele arată fain, dar dacă stă unul pe hol, îmi înțelege orice cuvânt, nu mi se pare OK. Când vin 3 persoane și încep să râdă pe hol, se aude de parcă stau cu tine în casă.
Mai departe, canalizarea a refulat, au pus nu știu ce sisteme moderne, dar pare-se că la o clădire așa mare trebuiau canalizări mai mari ca volum”, arată timișoreanul.
„Mi-am cumpărat o casă prin care trece un fir care nu îmi aparține”
„Ce vreau să audă lumea și sper ca și dezvoltatorul, decizia de a pune cablajul de la o anumită firmă, mai exact Telekom, nu e un secret, au venit și au cablat toate blocurile de locuințe private, la firme nu mă interesează cine și ce a făcut, la blocuri a cablat de la camera tehnică de la etajul 1 până la apartamentul fiecăruia, problema este că ei, când au vândut, au spus foarte clar în procesul-verbal de predare-primire că infrastructura de fibră optică aparține companiei Telekom și că eu, ca proprietar, nu dispun de ea, și că sunt obligat să o folosesc și să nu o modific. Asta înseamnă că mi-am cumpărat o casă prin care trece un fir de fibră optică care nu îmi aparține. Deci, practic, mi-au băgat Telekom-ul în casă, fără a putea schimba ceva în acest sens, fără a putea opta pentru altă variantă, și pentru că mă puteam abona altundeva, să nu mai zic că Telekom a dat faliment, a venit sau a fost cumpărat de Orange, acum Orange e în casa mea. La televizor și internet mă refer, nu am voie să aduc nici un fel de modificare, deoarece dacă modific sunt pasibil prin executare directă de 10.000 de euro, scrie în ROI, nici nu pot să trag alt fir, asta ar însemna ca operatorul respectiv să tragă o infrastructură paralelă, trebuie să spargă, e bloc, intră alte lucruri în discuție, iar la semnarea actelor le-am spus că îmi impun un anumit furnizor, iar ei m-au întrebat dacă mai vreau apartamentul sau nu. Dar nu așa se pune problema, eu vreau apartamentul, nu un anumit furnizor, vreau să îmi aleg eu, iar cât timp stau într-o locuință privată, acest lucru ar trebui să îmi aparțină în totalitate.
Am vorbit și cu cei de la Telekom, au spus că pe ei îi interesează să primească abonații, că au investit în cablare și în toate aparatele care converg acolo, dar asta e o afacere care pe mine nu mă interesează. Dezvoltatorul, rațional vorbind, trebuia să îi plătească aceste servicii sau altui furnizor de cablu, că nu mă interesează cine este, ca acestea să le aparțină celor de la Isho ca apoi, prin vânzare, să îmi aparțină mie, iar în sala tehnică de la etajul 1 să ofere acces oricărui furnizor de servicii. Iar când eu vreau să mă abonez la firma X, să vină să se conecteze la fibra disponibilă deja, și la mine în casă să vină furnizorul X, la vecinul care vrea Y, să vină Y și așa mai departe. Ăsta este lucrul care mă deranjează cel mai tare, nu știu ce economie a făcut dezvoltatorul, dar e o prostie ca în 2024 să fiu obligat să rămân la un furnizor, e penibil”, răbufnește, proprietarul, nemulțumit.
„Un mega conflict de interese”
„Altă problemă: noi când am cumpărat trebuia să ne afiliem unei asociații de locatari, la început am înțeles că mai durează până cumpără lumea, până se mută și așa mai departe, durează. Dar lucrul acesta deja s-a întâmplat, există sute de proprietari, sunt 4 clădiri, ar trebui deja să ni se permită să ne organizăm noi. Dar ei ce au făcut: au venit cu componența lor, adică cu echipa lor de la Isho, și i-au aruncat în fața noastră pentru a fi președinte și consiliu sau cum îi zice. Președinte este Călin Centea – că nu e un secret, sunt informații publice – de la Isho. Ghici ce: el e președintele asociației de locatari! Eu spun că acesta este un mega conflict de interese. Adică mai rău de atât nici nu știu cum ar putea fi: cel care vinde să fie reprezentantul cumpărătorului! El ne spune că are și el apartament, dar pe mine el nu mă reprezintă, pentru că, oricât ar fi el de dezvoltator, el primește salariul de la Isho! Iar mereu când vine cineva cu vreo plângere, el are tendința de a reacționa din perspectiva dezvoltatorului, să își apere imaginea și așa mai departe. E complet greșit! Când i-am spus asta nu a vrut să recunoască, a spus că are și el dreptul să fie președinte. Nimeni nu spune că nu are dreptul, în primul rând să vină și să fie ales prin vot, și dacă reușește să ne câștige votul, că într-adevăr el este reprezentativ pentru noi, atunci democratic are acest drept. Dar vine prin numire, a fost făcut un fel de vot, dar a fost prin substituție, adică el s-a votat singur, cred că 90% din voturi și le-a dat singur având în vedere că nu erau așa mulți locatari. Înțeleg asta în faza inițială, dar acum nu o mai pot înțelege, și nu prea îl putem da jos de acolo, că ei nici nu organizează ședințe, iar când le fac, vin la noi ca la școală: <<Aveți de votat câteva variante>>. Nu vine la noi să ne întrebe ce nu este OK, hai să colectăm informații, să vedem cum putem rezolva pe termen scurt, mediu sau lung, care implică x, y, z… El vine și ne spune că s-a decis, s-a făcut, o să cumpărăm, o să dregem, vreți sau nu vreți, un lucru destul de urât, la fel ca și cel cu cablul. Nu știu de ce se întâmplă asta, speculez că dezvoltatorul are lucruri de ascuns, de ce nu poate să fie altcineva din rândul nostru, având în vedere că noi, prin cumpărarea apartamentelor, îi băgăm bani în buzunar! Nu mi se pare normal să aibă atitudinea asta sfidătoare”, se revoltă proprietarul din zona Parkside D.
Imaginile cu inundația boxelor au fost preluate din secțiunea de recenzii a celor de la Isho, postate de un locatar.
Care sunt prețurile la Isho?
Un apartament de două camere, ce cuprinde între 60 și 71 de metri pătrați, costă între 150.000 si 200.000 de euro plus TVA; asta face ca metrul pătrat să coste în jur de 3.000 de euro plus TVA.
Un apartament de trei camere de 80-102 metri pătrați ajunge să coste între 220.000 si 300.000 de euro plus TVA; prețul pe metrul pătrat se mișcă între 2.800 si 3.000 de euro plus TVA.
Apartamentele mai mari de 4 camere ajung la peste 300.000 de euro plus TVA, iar cel de 6 camere, la peste 650.000 de euro plus TVA.
Toate aceste informații pot fi găsite pe site-ul Korter.ro.
Am reușit să schimb câteva vorbe cu un colaborator al dezvoltatorului, a fost foarte deschis la dialog, dar nu am primit nici un fel de răspuns concret. A spus să îi adresăm întrebări legate doar de dezvoltator, deoarece la restul trebuie să întrebăm separat.
În concluzie, ansamblul rezidențial ISHO pare să întâmpine numeroase probleme cu privire la calitatea construcției și infrastructura, ceea ce a condus la nemulțumiri considerabile din partea locatarilor. Printre acestea se numără inundații repetate, izolație fonică și termică deficitară, probleme tehnice la nivelul instalațiilor și echipamentelor furnizate, precum și gestionarea defectuoasă a asociației de locatari.
În ciuda aspectelor negative semnalate, prețurile apartamentelor la ISHO rămân ridicate, cu un cost pe metru pătrat care depășește considerabil media pieței imobiliare din zonă. Aceasta ridică întrebări serioase cu privire la raportul calitate-preț al investiției în acest ansamblu rezidențial.
Este evident că dezvoltatorul și administrația asociată trebuie să abordeze prompt și eficient problemele ridicate de locatari și să ia măsuri pentru a asigura o experiență de locuit adecvată și satisfăcătoare pentru toți cei implicați.
Un articol menit sa denigreze un cartier rezidential frumos care ofera o gramada de beneficii.
Se vede calitatea slaba a articolului prin prisma faptului ca se prezinta doar latura negativa a acestui ansamblu rezidential si nu si latura pozitiva, latura care este muuult mai mare decat cea negativa din punctul meu de vedere.
In primul rand vreau sa se stie de la inceput ca nu lucrez pentru Isho si nici nu fac reclama doar de dragul de a face. Eu locuiesc la Isho ca si proprietar, in cladirea RA si pot spune ca sunt mai mult decat multumit de ceea ce imi ofera Isho.
Am platit avans pentru un apartament de 3 camere, 74 mp utili+5 mp de terasa in Feb 2018, pe cand in zona era doar terenul, pretul a fost unul bun pentru perioada respectiva (1.600 euro/mp). Nu cunosc un alt ansamblu rezidential care in decurs de 2-3 ani sa fi ridicat atatea cladiri precum Isho in Timisoara (3 cladiri de office, o cladire rezidentiala de 6 etaje si inca 2 cladiri rezidentiale de 20 de etaje).
Imi amintesc cu amuzament cum dezvoltatorul cladirii rezidentiale de la Vox a pus un anunt publicitar pe un panou de pe Take Ionescu in care denigra proiectul Isho ca amana livrarile, insa astazi in 2024 tepari mai mari in Timisoara nu am vazut (la Vox se cerea 3.000 euro/mp in 2018, dublu fata de Isho)…astazi proiectul respectiv nu este finalizat/livrat catre cei care au achitat avans…o bataie de joc la adresa celor care au avut incredere in dezvoltator si au dat avans pentru un apartament acolo.
Revenind la Isho si la partile lui bune. Inca de la denumirea ansamblului ne putem da seama ca dezvoltatorul lucreaza cu o echipa creativa, Isho fiind mijlocul cuvantului Timisoara caruia i s-a mai adaugat un H. Acest nume are 2 semnificatii:
1. Doreste sa transmita celor care intra in contact cu acest nume ca Isho este cumva metaforic vorbind centrul orasului Timisoara.
2. H-ul din cuvant ma duce la ideea ca Isho are si o nota de influenta asiatica, din zona Japoniei, un popor cu o cultura fantastica.
Legat de facilitatile pe care le avem la Isho putem enumera: brutarie (prospero), cafenea (Mitzu cafe), Farmacie (Help Net), alimentara (carrefour+mega image), bancomat (Raiffeisen), pista de biciclete/trotinete pe malul begai, alee pietonala, spatiu verde din belsug, sala de fitness cu piscina interioara si sauna uscata (Worldclass), parcare subterana cat si supraterana (pentru vizitatori) ceea ce mi se pare un aspect fantastic si o idee occidentala prin prisma faptului ca degeaba atragi oamenii intr-o zona frumoasa (cum este Piata Unirii din Timisoara) daca nu oferi si locuri de parcare suficiente (Cand mergem la Viena in centru avem plin de locuri de parcare).
Carcotasii vor spune ca pista de biciclete de pe mal, parcul copiillor si aleile pietonale nu sunt meritul dezvoltatorului. Nu, nici nu am spus asta, am spus doar ca locuind la Isho am ocazia de a ma afla intr-un mediu placut care imi ofera sansa la un stil de viata cu satisfactii mulltiple.
Locatia ansamblului Isho este una favorabila, fiind pozitionata astfel incat sa ajungi foarte usor in zonele de interes (Piata Unirii la 10-15 min pe jos, Iulius Town la 10-15 min pe jos, directia aeroport/autostrada facila, etc). Imi place faptul ca zona rezidentiala de la Isho de pe malul begai este ferita de traficul intens si poluarea (si ma refer la toate tipurile de poluari posibile) care se intampla pe marile bulevarde ale orasului.
O alta idee care mi-a dat de inteles ca Isho este diferit de restul ansamblurilor din TImisoara in momentul achizitiei este ca dezvoltatorul a specificat potentialilor clienti ca va exista inca de la inceput un regulament de ordine interioara si va exista o firma care sa administreze complelxul. Cand vii obosit de la lucru nu iti mai arde sa iei legatura cu instalatorii si furnizorii de servicii, sa faci contracte sau alte cele, exista persoane care sa faca asta pentru tine. Bineinteles ca nu este totul perfect, ca pot fi aduse imbunatatiri pe partea administrativa, insa se lucreaza la acest aspect si cu implicarea proprietarilor speram ca va fi din ce in ce mai bine. Firma care administreaza complexul are chiar un birou permanent in complex astfel incat fiecare proprietar sa poata sa apeleze in programul de lucru la cineva pentru rezolvarea unei probleme.
In 2018 cand am fost la o discutie cu reprezentantul de vanzare de la Isho am fost primit civilizat intr-un spatiu de birouri curat, amenajat modern, mi s-a prezentat proiectul in intregime cu detalii tehnice, etc. M-am simtit ca in occident. Am fost si la Nord One in 2019 la o intalnire cu reprezentantii de vanzari si pentru a ajunge la biroul lor am intrat in santier unde era plin de noroi si balti, iar biroul era un container fara AC unde era o caldura de insuportat, iar spatiu era foarte mic…nu stiam cum sa fac sa plec mai repede de acolo.
Daca tot a venit vorba de Nord One, nu, nu imi place acel ansamblu deoarece cand am mers la vizionare reprezentantii dezvoltatorului au spus ca nu ofera servicii de administrare ulterior vanzarii si fiecare proprietar sa se descurce, sa se intalneasca si sa stabileasca impreuna ce au de facut, adica cumva pe dezvoltator il interesa doar sa vanda si mai departe potopul. Daca vrei sa te plimbi pe jos plecand de la Nord One din Botanic, surpriza, nu ai trotuar, iar zona este plina de ruine si tevi de termoficare, slab iluminata pe timp de noapte, nu zici ca esti in zona centrala, ci mai degraba in ghetou.
Revenind la Isho, proiectul nu este inca finalizat, este in continua dezvoltare. Chiar in perioada asta se lucreaza la un spatiu verde destul de amplu in interiorul complexului si speram ca in 1-2 luni sa il vedem finalizat.
Un alt aspect pozitiv pe care dezvoltatorul il ofera proprietarilor este implementarea proiectului de retea electrica care sa permita incarcarea masinilor electrice in parcarea subterana RA+U1. Totusi, aici doresc sa fac precizarea faptului ca acest proiect se implementeaza si cu aportul financiar al unor proprietari care au inteles beneficiul adus de acest proiect si au ales sa contribuie, insa daca dl. Ovidiu Sandor nu era dispus sa aloce o suma importanta de bani pentru acoperirea diferentei necesare pentru infrastructura, acest proiect nu exista.
Sa vii acasa si sa iti poti incarca masina electrica/plug in la priza fara sa fii nevoit sa stai la cozi prin oras mi se pare unu lucru fantastic. Nu conteaza ca puterea de incarcare este de 11 kvh din cate stiu, ca o baterie de masina este recomandat sa o incarci pana la 80% si sunt sanse mici sa ai mereu 0% cand vii acasa, deci o lasi peste noapte si dimineata esti ok.
De curand s-a implementat si serviciul de pompieri privati care ne ofera siguranta prin prezenta a 2 pompieri de serviciu in ansamblu 24 din 24, 7 zile din 7. Astfel, daca suna o alarma de incendiu, pompierul verifica daca chiar exista un pericol, iar daca nu, opreste alarma.
Un alt aspect pozitiv pe care il vad la Isho este ca dezvoltatorul incurajeaza artistii sa isi expuna lucrarile in spatile expozitionale oferite de Isho, astfel Isho este un proiect complex care ofera multe facilitati proprietarilor, cat si chiriasilor.
Era sa uit, Isho a negociat cu diversi furnizori de produse si servicii discount-uri pentru cei care detin un card Isho. Am reusit sa achiztionez produse de la producatorul electrocasnice de lux Miele cu un discount de 15% datorita celor de la Isho. Mai sunt o gramada de alte discount-uri oferite de partenerii Isho, insa nu le prezint aici pe toate, ele pot fi gasite pe site-ul Isho.ro
Cred ca ar fi si alte aspecte pozitive legate de Isho, insa pentru a nu fi considerat partinitor al dezvoltatorului, am lasat pe final si partile mai putin bune de la Isho, insa care din pacate exista.
Din punctul meu de vedere, partile mai putin bune ale proiectului sunt:
-Izolarea fonica dintre apartamente nu este una de calitate, da, se aud de la vecini diverse sunete (eu am rezolvat aceasta problema prin izolare fonica in apartamentul meu, izolare care tine loc si de design). Totusi, cred ca daca este sa comparam cladiri rezidentiale construite in perioada 2018-2022 la putine vom gasi o izolare fonica de foarte buna calitate.
-Din cauza faptului ca este un ansamblu complex care necesita atentie pe o gramada de aspecte, implementarea propunerilor din partea proprietarilor in sedintele AGA dureaza o eternitate. Speram insa sa gasim o solutie astfel incat sa scurtam acesti timpi.
-Spatiul verde dintre cladirea RA si splai (administrat de o firma privata contractata de asociatia de proprietari Isho) este plina de buruieni, iar noi proprietarii platim in fiecare luna menentanta acelui spatiu. Eu sunt foarte suparat de acest aspect si de faptul ca intr-un an de zile nu s-a intamplat nimic cu acel spatiu desi in vechea sedinta AGA am hotarat ca se va replanta acea zona.
-Cladirile nu au un insemn distinctiv astfel incat cei care vin aici sa stie care este cladirea RA, PD, U1, U2.
-Cu parere de rau pentru vecinnii, prietenii din PD pot confirma faptul ca respectiva cladire este plina de probleme tehnice (de la inundarea de mai multe ori a boxelor, la pornirea alarmei de incendiu care nu poate fi oprita de pe telefon ca in RA, la sistemul de canalizare care este din punctul meu de vedere prost proiectat si nu vreau sa intru in detalii murdare si muuulte alte probleme). Da, personal nu consider ca PD se ridica la nivelul de asteptare al ansamblului Isho.
-Hotelul Radisson Blue nu a mai fost construit si a ramas parterul si partial din etajul 1 ca o ruina ceea ce este destul de deranjant.
-Cei care locuiesc in RA, insa cred ca si la alte cladiri este la fel au o mare problema cu prezenta porumbeilor care fac mizerie de nedescris. Cred ca o solutie ar fi montarea pe pervaze a tepilor anti pasari si cred ca inca din faza de proiectare dezvoltatorul putea sa ia in considerare acest aspect.
-Programul prescurtat al farmaciei, prospero, cafenelei (se adreseaza doar publicului de office).
Pobabil ca mai sunt si alte aspecte negative in ansamblu Isho, insa facand o comparatie intre Isho si alte ansamble din Timisoara si chiar si multe proiecte rezidentiale din Bucuresti, consider ca nivelul oferit de Isho este mult peste ce ofera altii.
Legat de pret, nu pot decat sa ma bucur ca a crescut deoarece valoarea apartamentului achizitionat este in crestere.
Pacat ca nu pot sa atasez poze in acest comentariu, insa va invit sa mergeti in plimbare in spatele ansamblului City of Mara sa vedeti in ce hal arata fatada dupa cativa ani de la finalizare. Sa nu uitam si de ditamai statia de transformator electric prezenta langa cladire si de undele electromagnetice pe care aceasta statie le transmite locuitorilor, mai exista si linia de tren si bulevardul foarte aproape de cladire, mereu aglomerat.
Daca este sa vorbim despre proiectul Paltim, este construit pe colt, inghesuit, aproape de strada, in zona respectiva sunt plin de refugiati si nu as fi prea curajos sa ma plimb seara pe jos pe acolo, in fata cladirii este o fabrica ruina deci privelistea este oribila, insa am inteles ca izolarea fonica este de-a dreptul foarte foarte buna si fara sa fiu ironic.
Toate cele bune.
V-am salutat!
Un articol rău intenționat..
Am contractat în 2019 și la momentul finalizării lucrărilor am recepționat un studio in Parkside D in noiembrie 2021
Nu sunt din Timișoara și mă gândeam că o să fac multe drumuri ptr semnarea tuturor documentelor însă am avut de a face cu profesioniști
Am avut norocul sa dau de un dezvoltător serios și valoros ca persoana și o echipa creata pe măsură…
Este un adevăr că blocul a fost construit cu echipe ,,românești, , și pe alocuri se observă asta
O mare parte a aspectelor negative menționate în articol se datorează ,,utilizatorilor,, chiriași și proprietari care nu au realizat că suntem în anul 2024….ca să mă exprim elegant .
Cred cu tărie că:
-gunoiul nu se lasa în lift ,langa locul amenajat sau la intrarea in bloc
-nu se ,,fumează,, orice in apartament
-nu se aruncă materiale textile in canalizare să inundăm vecini,boxe,etc
– ușa de la intrare se utilizează în limitele bunului simt
Iată o mica parte din problemele care le am observat când vin in vizita din când în când în locatie
Am reușit să distrugem un concept care s-a dorit a fi o emblemă a Timișoarei , însă nu au fost luați în calcul rezidenții ansamblului care deși au plătit sume pe măsura ……..sunt nepăsători ,neatenți cu tot ce ar fi putut insemna de fapt ISHO