La izvor avem un dor
Achim Rebegea, din Caransebeș, ne comunică un fapt care se petrece de ani de zile la izvorul din Jupa, o localitate mică, dar plină de istorie, aflată la 8 km de Caransebeș: „Apa mea de băut, de toată ziua, o iau de la izvorul binecuvântat de la Jupa. Și asta de ani de zile. Ca mine sunt mulți oameni din Carasebeș, dar cei mai mulți dintre cei care opresc acolo sunt turiști din toate colțurile țării și foarte mulți șoferi de tiruri. Opresc pe ambele părți ale carosabilului, creând un adevărat pericol pentru participanții la trafic. Ar fi bine dacă s-ar încerca amenajarea a două parcări pe fiecare sens de circulație al drumului național”. Susținem acest demers corect al cititorului nostru din Caransebeș.
Ce se întâmplă la Poșta din Timișoara?
Mai mulți cititori din Timișoara ne-au spus că o săptămână n-au primit niciun ziar! Nici locale, nici cerntrale. „E grevă la Poșta Română sau ce altceva este?”, întreabă Marika Bandi, de pe bd. Take Ionescu. „E bătaie de joc”, continuă ea…
„Din 23 octombrie până în 30 octombrie nu am primit niciun ziar! Sunt abonat la <<Gazeta Sporturilor>> și la <<Renașterea bănățeană>>. Nu mi-au adus niciunul!”, zice și Gelu Tănase, de pe Calea Sever Bocu.
La Pomu’ Gros
Dușan Roncov, de pe Strada Pomiculturii, ne-a trimis aceste fotografii cu celebrul ,,Pom Gros’’, considerat cel mai bătrân arbore din perimetrul Timișoarei (400-500 de ani). Grilajul care-l înconjoară, lovit deseori de șoferi neatenți și nepricepuți, primește, din când în când, saci cu gunoi menajer sau, uneori, obiecte de toate felurile, aruncate de indivizi care nu iubesc curățenia și nici Timișoara. Primăria ar putea să găsească o soluție mai bună pentru protejarea multisecularului pom.

Ce pot face niște bolovani
Dl Vasile Pătruescu ne-a trimis aceste fotografii din Chevereșu Mare, din care reiese că „a fost scoasă” din circuitul public o suprafață de teren, pentru a fi doar pentru uz propriu. Primăria n-a catadicsit să aibă vreo reacție până acum.

