Începutul acestei zile ne întâmpină cu cer înnorat, cer care, în timpul zilei, se va păstra înnorat, doar seara norii se vor risipi lăsându-l senin. Nu vom avea parte de ploaie.
Acum, este ceață foarte ușoară, temperatura este de -2°C, vântul suflă dinspre sud-est cu viteza de 6 km/h, presiunea este de 1024 mb (768 mmHg), iar umiditatea, 90%.
Dimineața, între orele 6 și 12, temperatura se menține la valori de -2, -3°C, nefiind exclus ca, în acest interval de timp să cadă câțiva fulgi de zăpadă.
După-amiază, între orele 12:01 și 18, temperatura aerului se încălzește până la -1°C, șansele de precipitații existând în proporție de 45%, cantitatea precipitațiilor fiind prognozată la 0,1 l/metru pătrat, iar vântul, din direcția sud, va sufla foarte ușor, cu viteza de 7 km/h.
Seara, între orele 18:01 și zero, temperatura aerului scade la -3…-1°C, există șanse de ceață, iar vântul va adia ușor, din vest, la o viteză de 1 m/sec..
În timpul nopții de 10 ianuarie, între ora zero și un minut și ora șase, temperatura aerului scade la -4…-3°C, cerul va fi senin, nu sunt șanse de precipitații, iar vântul, din direcția nord, nord-vest, va sufla foarte ușor, la o viteză de 7 km/h.
Potrivit istoricului meteo al zilei, în ultimii 130 de ani, în data de 9 ianuarie, temperaturile extreme au fost înregistrate, maxim, 15.0° (1970) și minim, -29.4° (1979).
Din bătrâni, vremea din cursul zilei de 9 ianuarie se obișnuia să se asocieze cu vremea pe care o vom avea în perioada primăverii din acest an. Dacă avem parte de o zi cu vreme bună, lipsită de ploi sau temperaturi foarte joase, atunci vom avea o primăvară foarte calmă, numeroasele zile însorite vor topi zăpada foarte repede. O zi aspră ne anunță că primăvara acestui an va fi cu multă vreme urâtă, zăpada va persista până târziu.