Nicolae Ciucă a demisionat luni din funcția de președinte al PNL, după ce s-a clasat pe locul 5 în cursa pentru alegerile prezidențiale, departe de primii doi clasați, pro-rusul Călin Georgescu și lidera USR, Elena Lasconi.
,,Dragi români, am înțeles ce ați dorit să ne transmiteți! În ciuda greșelilor, pe care le-am făcut, am învățat lecția pe care ne-a transmis-o electoratul și vom respecta decizia românilor”, a spus Ciucă.
Mai mulți lideri ai partidului au avut luni o discuție în acest sens pentru a pune la punct detaliile transferului de putere. Ilie Bolojan a declarat în repetate rânduri că partidele și candidații din grupările non-PSD și non-extremiste ar trebui să colaboreze la alegerile prezidențiale și parlamentare.
Potrivit lui Nicolae Ciucă, “partidele tradiționale, chiar și așa, cu multe erori de programare, sunt cele care trebuie să țină România unită”.
În opinia liderului demisionar, partidele liberale trebuie să schimbe “multe, dar două chestiuni nu putem schimba: opțiunea noastră euroatlantică și protejarea a ceea ce suntem, noi, românii. Un popor credincios, care face industrie, IT și agricultură, se ocupă și de meșteșuguri, are o resursă de inteligență enormă, dorește să protejeze și să ridice capitalul autohton și nu și-a pierdut niciodată speranța”.
Întreaga echipă de vicepreședinți din jurul lui N.Ciucă a fost înlăturată,Ilie Bolojan preluând conducerea PNL-ului,alături de o echipă formată din lideri regionali care au performat la alegerile locale și europarlamentarului:Emil Boc, Dan Motreanu, Ciprian Ciucu și Valeriu Iftime.