Aceștia, inclusiv, prefectul de Caraș-Severin, Ioan Dragomir, urmăresc ce se întâmplă, nu critică protestele, ci, dimpotrivă, își exprimă speranța că guvernul nu va rămâne insensibil la aceste mișcări socio-profesionale.
Ioan Dragomir a declarat recent, împrumutând expresii din terminologia medicală, că România se confruntă cu o epidemie de proteste și nu mai e suficient un vaccin, ci un antidot. Probabil reprezentantul județului în teritoriu a rămas totuși sensibil la protestele celor din DSP-uri, din moment ce s-a exprimat astfel dar important e să transmită la nivel central – și cu siguranță a făcut-o – nemulțumirile din teritoriu.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunțat, de asemenea, că va organiza proteste la Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Muncii şi la Guvern. Și sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară amenință cu proteste din 20 decembrie. Totodată, angajații din teritoriu de la Statistică au întrerupt lucrul din cauza salariilor și amenință că este doar un avertisment al lor în contextul anului electoral 2024. În plus, angajații DSP au intrat luni în a patra săptămână de proteste, urmate, cel mai probabil, dacă nu se rezolvă problemele, de o grevă japoneze.