Asociația „Altitudine”, filiala Banat și elevii mai multor școli din Timiș și Caraș-Severin vor lucra împreună în natură, în cadrul proiectului „Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munții Țarcu”, proiect care a ajuns la cea de-a X-a ediție și care se desfășoară cu finanțare din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România.
Anul acesta, Asociația „Altitudine”, filiala Banat se va întâlni în școli cu elevi din Timișoara și din comunitățile învecinate Sitului Natura 2000 Munții Țarcu: Armeniș, Teregova, Zăvoi, Glimboca, Măru. Asociația, împreună cu acești copii au creat și amplasat 23 de căsuțe de păsări, au explorat cu bicicleta vecinătățile lacului Rusca Teregova și au descoperit cătunele Scărișoara și Ineleț din Valea Cernei. Copiii au avut ocazia să experimenteze cățărarea pe stâncă pe traseul Via Ferrata de la Turnul lui Liman, să descopere speciile de arbori din Situl Natura 2000 Munții Țarcu într-o excursie la Cabana Cuntu și să se familiarizeze cu speciile de reptile și șerpi într-un atelier alături de biologul Alexandru Rădac.
În următoarele săptămâni, Asociația și copiii vor continua seria de excursii și ateliere în școli, precum și mult așteptata tabără Ranger Junior din Poiana Mărului.
Asociația „Altitudine”, filiala Banat are parteneri în implementarea acestui proiect, Liceul Teoretic „Babel”, Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Zăvoi și Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca.
„În ediţiile anterioare ale proiectului peste 2550 de elevi au participat la excursii, ateliere, prezentări, concursuri despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli și în natură. De asemenea, 260 de elevi au participat la tabere Ranger Junior în Munții Țarcu, 8 dintre ei reprezentând chiar Situl Natura 2000 Munții Țarcu la Taberele Internaționale ale Rangerilor Juniori organizate de către Federația Europarc în diferite parcuri naționale din Europa”, se arată într-un comunicat public al asociației mai sus amintită.
Despre activităţile Rangerilor Juniori în Munţii Ţarcu se pot afla mai multe detalii la numărul de telefon 0747 289 973.