Seceta instalată în timpul verii a coincis cu seceta instalată la Muzeul de Artă al Timișoarei după ce expoziția Brâncuși a fost închisă. S-au încercat tot felul de soluții de menținere a unui interes pentru a atrage vizitatori. Prelungirea expoziției Suzanei Fântânariu până în luna iunie a fost o încercare de a ascunde impotența organizatorică a conducerii muzeului.
În ultimul timp, sălile muzeului sunt vizitate de foarte puțină lume. Expozițiile permanente au fost vizitate și revizitate de către timișorenii interesați de artele vizuale.
Majoritatea străinilor, când vizitează Timișoara, nu se grăbesc să viziteze Muzeul de Artă, așa că ce s-a gândit domnul Filip Petcu, managerul muzeului: „Ia să facem noi o șmecherie și să o băgăm în pălărie! Să le spunem celor care sunt potențiali vizitatori din Timișoara și din țară că o mare expoziție va fi deschisă în noiembrie. Punem măsuri, batem toba să se audă și în Moldova, chiar dacă nu avem asigurările îndeplinite. Chiar dacă nu știm ce lucrări vor fi aduse ca exponate, prin colaborare cu Fondazione di Studi di Storia dell’Arte Roberto Longhi din Firenze și Civita Mostre e Musei din Roma.”
„Luminile lui Caravaggio” – acesta este titlul expoziției care va fi deschisă pe 16 noiembrie și care va rămâne pe simeze până la sfârșitul lunii februarie 2025. La această manevră a directorului a pus botul și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, celebrul interpret de muzică populară din repertoriul lui Achim Nica.
E drept că pe afișul pus pe site, Consiliul Județean apare în planul secund, iar înainte apare sigla Muzeului Național de Artă (MNART). E drept că Consiliul Județean apare pe afiș în partea dreaptă. Parteneri și sponsori, deopotrivă, au fost trași în această șubredă improvizație. Ca șmecheria să fie completă, conducerea muzeului a exploatat numele lui Caravaggio. Numele complet al lui Caravaggio a fost Michelangelo Merisi da Caravaggio. Onor direcțiunea muzeului, adică domnul Filip Petcu, a trecut în invitație faptul că Michelangelo poate fi văzut la Timișoara, sugerând că e vorba de Michelangelo Buonarroti. E drept că și din celălalt Michelangelo, mai mic, adică Caravaggio, nu ai ce vedea, deoarece o singură lucrare va fi expusă la Timișoara. Aceasta se numește „Ragazzo morso da un ramarro” (Băiat mușcat de o șopârlă). Celelalte lucrări din expoziție sunt semnate de ucenici și discipoli ai lui Caravaggio. Filip Petcu a contribui decisiv la acest ravagio in Caravaggio.