Alegerile parlamentare din 1 decembrie au tulburat și mai mult fragila viață politică românească. Au intrat în parlament două partide suveraniste, amândouă conduse de femei, una o celebră țață din politica românească, Diana Ivanovici Șoșoacă, o rușine românească în Parlamentul European, iar alta Ana-Maria Gavrilă, o rușine mai „elegantă’’ a politicii românești. Deși a depășit 41 de ani, vârsta la care se consideră tinerețea încheiată, și la care începe maturitatea, Ana-Maria Gravrilă, școlită la Timișoara, în Anglia și Germania, calcă în străchini.
E un paradox să vezi o femeie care conduce Partidul Oamenilor Tineri (POT), divagând pe teme economice anti europene și pe teme politice apropiate de Kremlin. Alegerile parlamentare trebuiau să fie o platformă și o trambulină pentru alegerile prezidențiale. Nu au devenit așa ceva,ba, din contră, au creat și au întârit curentul suveranist,izolaționist și anti-occidental, riscând să transforme România într-un teritoriu european al incertitudinii și al dezechilibrelor.
Cu un Călin Georgescu în care mustesc teorii aberante economice și politice,cu un PSD debusolat după pierderea multor procente, cu un USR condus prost și infatuat în urma clasării Elenei Lasconi pe locul 2 la turul I de la prezidențiale, populația României este foarte îngrorată cu privire la viitorul ei.
Partidele mai mari, PSD și PNL au devenit partide mai mici, fiecare pierzând datorită aiuritoarei gâlceve politice declanșate de PSD, în luna august și preluată de către mulți lideri PNL. Pierderile lor au însemnat câștiguri pentru AUR, SOS și POT.
Cu un Călin Georgescu care afirmă, fără să clipească, că „Partidele politice sunt niște gloabe’’ și au intrat „în faliment’’, nu poți să ai o linie democratică și o stabilitate a țării.
Rolul parlamentului în democrație este clar și obligatoriu. Nu putem să avem un parlament în care să existe un partid unic, partidul președintelui, partidul dictatorului. Chiar dacă selecția parlamentarilor s-a făcut și se face încă nu după meritocrație, nu după un CV în care performanța intelectuală și economică să primeze, asta nu înseamnă că trebuie să desființăm partidele și să punem puterea parlamentului în mâna unui singur om.
Blamarea parlamentarilor proști, ipocriți, cu dorința îmbogățirii, făcători de legi proaste, creeând pături privilegiate în societatea românească, a generat reacții populare, normal negative, de neîncredere, ducând la anatemizarea parlamentului în întregul lui.
S-au făcut și se fac încă multe legi bune.Mai este mult de lucru la imbunătățirea legisalției în așezarea instituțiilor statului și administrației pe piloni trainici,dar asta nu înseamnă să cântăm prohodul vieții parlamentare.
Elena Valerica Lasconi nu e o persoană care să-mi inspire deplină încredere,așa cum este Ilie Bolojan,noul lider al PNL-ului.Nu are în ea configurat elementele de bază ale unui adevărat om politic,om de stat.O cam bate vântul.
Să sperăm că dacă va ieși președinte, va ști să iși selecteze consilieri nu numai din ograda USR care e cam mică și cam săracă. Dacă va ajunge președinte, USR-ul va ajunge, probabil, pe mâna lui Fritz, un individ tenebros cu multe tare în viața personală, ipocrit, fals, al cărui discurs politic e axat pe un șir nesfârșit de vorbe mincinoase și manipulatoare. Un edil care, ca și Călin Georgecu, aburește mii și zeci de mii de oameni, vulnerabili la cântece de siernă, uneori interpretate la pian.
Dacă Călin Georgescu va ajunge președinte, România se va izola, economia și așa fragilă se va prăbuși, rezervele valutare se vor scurge pentru plata datoriilor.
Votul pentru Călin Georgescu este un vot pentru instabilitate politică și economică.
Votul pentru Călin Georgecu va înseamna să ne întoarcem la anii 92, 93, 94, 95, 96 din epoca Iliescu-Văcăroiu.
Votul pentru Călin Georgescu înseamnă votul pentru mineriade conduse de Diana Șoșoacă, George Simion, iar în spatele lor va fi Ana-Maria Gavrilă.
Votul pentru Călin Georgescu este un risc uriaș pe care România nu trebuie să și-l asume!
Treziți-vă Români!