În trecut, în SUA, era obișnuit să se ofere arahide doar copiilor peste trei ani pentru a preveni apariția alergiilor. Această practică a continuat până în 2015, când a început o schimbare de mentalitate – considerată un succes total în prezent. Situația este însă diferită în Germania.
Acum aproximativ zece ani, un studiu important a arătat că alergiile la arahide pot fi prevenite dacă sugarii consumă produse care conțin arahide. Ca urmare, în 2015, ghidurile medicale din Statele Unite au recomandat introducerea alimentelor cu arahide încă de la vârsta de patru luni. Această măsură a dus până în prezent la prevenirea alergiilor la arahide la aproximativ 60.000 de copii, conform cercetărilor recente.
Alergologul David Hill: „Pot să vă spun că astăzi există mai puțini copii cu alergii alimentare decât ar fi fost fără aceste recomandări de sănătate”.
Potrivit rezultatelor, în rândul copiilor cu vârste între zero și trei ani, alergiile la arahide au scăzut cu peste 27% după ce, în 2015, au fost emise pentru prima dată ghidurile pentru copiii cu risc crescut. După ce recomandările au fost extinse în 2017, incidența alergiilor la arahide a scăzut cu mai mult de 40%.
















